30 de alimente excelente pentru inima ta (V)

Chard in the Victory Garden.jpg

26. Mangoldul sau sfecla elvețiană

Sărac în calorii și bogat în potasiu, mangoldul permite să luptăm eficient împotriva hipertensiunii arteriale și surplusului de sodiu din celule. Varietatea verde este de preferat față de cea galbenă, fiind mai bogată în calciu și magneziu. În bucătărie poate înlocui cu succes spanacul.

Imagini pentru zmeura

27. Zmeura

Zmeura se află în topul fructelor roșii utile sănătății. Este foarte bogată în flavonoide (antioxidanți) și conține fibre și vitamina C, care contribuie la scăderea riscului de AVC.

 

Imagini pentru caise uscate

28. Caisele uscate

Bogate în potasiu și având puternice proprietăți antioxidante, caisele uscate sunt mult mai eficiente decât cele proaspete, deoarece conțin mult mai puțină apă. Ele ajută la controlul tensiunii arteriale și la lupta împotriva hipertensiunii. Sunt de preferat caisele uscate bio, ceva mai închise la culoare decât cele ne-bio.

Imagini pentru tofu

29. Tofu

Sursă de omega-3, acest aliment este cunoscut pentru facultatea sa de a limita absorbția colesterolului. Acest aliment originar din Cgina, obținut din lapte de soia, este bogat în izoflavonoide care combat riscul de boli cardiovasculare.

Imagini pentru rodia

30. Rodia

Rodia conține numeroși antioxidanți buni pentru sănătatea inimii și care contribuie la menținerea elasticității vaselor sanguine. Un studiu a relevat că administrarea zilnică de suc de rodii, timp de trei luni, a îmbunătățit semnificativ fluxul sanguin al bolnavilor de inimă. În perioadele în care nu se găsesc rodii, merele sunt la fel de bune.

Preluat de pe mieuxexister. com

Reclame

Mulțumesc pentru vizită! Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s