21. Broccoli, spanacul și varza creață
Aceste legume sunt bogate în carotenoide, în vitamine și săruri minerale, iar varza creață conține chiar și acizi grași omega-3.
22. Morcovii
Două studii au demonstrat strânsa legătură între consumul zilnic de morcovi și reducerea riscului de maladii cardiace. Beta-carotenii din morcovi au proprietăți antioxidante, pe lângă faptul că sunt benefici pentru vedere și pentru oase.
23. Cafeaua
Cercetările arată că două cești de cafea pe zi pot reduce cu 30% riscul de maladii cardio-vasculare și de AVC. Totuși, nu există încă explicații clare ale acestui efect.
24. Semințele de in
Bogate în acizi grași omega-3, sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Sunt sănătoase, deasemenea, pentru tractul digestiv, fiind bogate în fibre.
25. Avocado
Aceste fructe furnizează grăsimi sănătoase pentru organism. Ca și uleiul de măsline, sunt bogate în acizi grași mononesaturați, care pot să reducă factorii de risc pentru inimă, cum este colesterolul. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și în potasiu.
Va urma
Preluat din mieuxexister.com