30 de alimente excelente pentru inima ta (III)

Imagini pentru plantes aromatiques cuisine

16. Plantele aromatice

Frunzele de arpagic, măghiran, rozmarin, cimbru, mentă, sunt bogate în antioxidanți. Ele întăresc sistemul imunitar și protejează sistemul cardio-vascular. Recomandate mai ales în regimul fără sare, pot îmbunătăți simțitor gustul alimentelor preparate.Imagini pentru piment de cayenne

17. Ardeiul iute de Cayenne

Având aceleași proprietăți ca plantele aromatice, conține și capsaicină, antioxidant care favorizează metabolismul bazal, dar și sinteza a doi hormoni: adrenalina și noradrenalina. Aceștia ard zaharurile și grăsimile, astfel că ardeiul este recomandat în regimurile de slăbire. A se evita, totuși, abuzul, căci poate provoca iritații intestinale.

Imagini pentru vin rouge

18. Vinul roșu

Vinul roșu reduce riscul maladiilor cardiace. Totuși, este nevoie de echilibru. Astfel, consumul a mai mult de două pahare pe zi va avea efecte contrarii. Cercetatorii spun că efectul benefic se datorează resveratrolului conținut de acest vin. Nu este cazul să vă apucați de băut, dacă nu aveți acest obicei! Găsiți resveratrol și în strugurii roșii.

Imagini pentru cerises

19. Cireșele

Cireșele sunt binecunoscute pentru componenții lor fenolici (în special antocianul) cu proprietăți antioxidante. Concret, aceștia combat formarea plăcilor care obstruează circulația sângelui prin  vasele sanguine.

Imagini pentru the vert

20. Ceaiul verde

Originar din Orient, ceaiul verde a devenit din ce în ce mai popular și în Occident. El conține catechine, substanțe cu efect antioxidant. S-a constatat că persoanele care beau 4 cești de ceai verde pe zi au un risc de boli cardiace cu 20% mai scăzut decât persoanele care beau acest ceai arareori sau nu beau deloc.

Va urma

Preluat din mieuxexister.com

Reclame

Mulțumesc pentru vizită! Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s